Webbplatsen byggs om...
Ring 08-37 01 80 för tidsbokning och information.

Om oss

Hej!

Jessica Jäverstål heter jag. Jag har varit ägare till Salong Variant sedan juli 2009, men jag har arbetat som utbildad frisör sedan 2005.

Under åren har jag utbildat mig inom andra områden också så idag har jag tre utbildningar i fransförlängning;
Singelfransutbildning och Volymfransutbildning 2014 samt Avancerad volymfransutbildning 2015. Jag har också utbildning från Axelssons gymnastiska institut 2015 i Ekologisk ansiktsbehandling kompletterad med produktutbildning hösten 2015.

Våren 2016, efter nästan 7 år som salongsägare, kände jag att jag ville utvecklas och kunna inspirera/bli inspirerad av, samt dela mina kunskaper med andra frisörer i branschen. Då erbjöds jag möjligheten att bli ambassadör för det svenska märket Maria Nila.
Det innebär att jag besöker salonger i Stockholmsområdet och informerar om Maria Nila:s hårvårdsprodukter. Jag kan berätta att alla deras produkter tillverkas i Helsingborg och är 100% veganska, sulfat- och parabenfria. De innehar 4 olika certifieringar; *Vegan (society), *Crueltyfree and vegan (PETA), *Leaping bunny, *Grön salong. Det gör att jag känner mig trygg i att både rekommendera och använda deras produkter på min egen salong. (Läs gärna mer om Maria Nila här)
Min absolut största passion inom mitt yrke är att färga hår! Jag älskar att skapa, och allt som har med färg att göra, och jag tycker det är viktigt att lära mig nya saker hela tiden. Därför är jag noggrann med att hela tiden hänga med i det senaste och kontinuerligt gå olika utbildningar. Det är härligt med ett yrke där man kan fortsätta utvecklas och lära nytt.
Jag har sagt till mig själv att den dagen jag står och klipper och färgar alla kunder likadant utan några nya idéer och nytänk, då slutar jag som frisör! Men självklart hoppas jag att den dagen aldrig kommer ;) 

Min vision och mitt mål är att kunder i alla åldrar och stilar ska känna sig hemma hos oss på Salong Variant, en mys och hemtrevnadskänsla helt enkelt, där kreativiteten aldrig tar slut!

När jag inte arbetar älskar jag att laga mat, gärna lite lyxigare/godare mat. Jag tror att det är den kreativa och skapande ådran i mig som gör att jag tycker det är så kul. Heminredning är en annan sak jag tycker om. Jag "piffar" gärna till det hemma, och är  väldigt pedantisk av mig (det kan vara både positivt och negativt har jag upptäckt.;)
Och när jag inte lagar mat eller inreder är jag gärna på bilträffar och åker "raggarbil". Kanske lite oväntat men jag älskar verkligen den bilkulturen och att få fixa till sig lite extra med rött läppstift och lockar i håret för att åka runt och cruisa lite. 
Ett dröm jag har är att en dag äga en sådan bil, från 50-60 talet...
Hej allihopa!

Alexandra Salomon heter jag och är Jessicas frisörkollega sedan början av 2017.

Jag är 30 år och har jobbat som frisör sen 2006, både som anställd och som egen. Största delen har jag varit egenföretagare på en salong i Tumba, där jag kommer ifrån och bott i hela mitt liv fram till augusti 2016 då vi bestämde oss för att flytta till Lidingö.

Jag älskar mitt arbete och drivs av all kreativitet som det här yrket erbjuder. Färga, klippa och uppsättningar är mina stora passioner, och jag älskar också att gå på visningar och utbildningar för att få återkommande uppdateringar, eftersom utveckling är viktigt.

Förutom dessa passioner har jag min underbara dotter på 6 år och min man Robin som jag älskar att umgås med, både på hemmafronten och att vara på äventyr med ute i vida världen.

Ja, nu vet ni lite om mig och jag hoppas vi ses här på Salong Variant snart 😉👌
Hej, jag heter Evelyn!

Tidigare drev jag nagelsalongen Studio Stajl men har sedan januari 2018 anslutit mig till Salong Variant.

2004 utbildade mig till nagelteknolog och har sedan dess ägnat mig åt det på fritiden, men 2016 bestämde jag mig för att starta eget och gå "all-in" med att lägga de snyggaste naglarna du kan tänka dig! 
Utöver grundutbildningen har jag även fördjupat mig i ett särskilt gelé som jag använder, Light elegance. 

Hos mig kan du boka tider nästan alla veckans dagar, så - välkommen!

PS. När jag inte är på salongen umgås jag med vänner, familj och är en riktig filmnörd. 
Varumärken vi arbetar med