Om oss

Hej!

Jessica Jäverstål heter jag. Jag har varit ägare till Salong Variant sedan juli 2009, men jag har arbetat som utbildad frisör sedan 2005.

Under åren har jag utbildat mig inom andra områden också så idag har jag tre utbildningar i fransförlängning;
Singelfransutbildning och Volymfransutbildning 2014 samt Avancerad volymfransutbildning 2015. Jag har också utbildning från Axelssons gymnastiska institut 2015 i Ekologisk ansiktsbehandling kompletterad med produktutbildning hösten 2015.

Jag har även hunnit med att jobba både som ambassadör och färgtekniker för det svenska hårvårsdmärket MariaNila, men kände att jag ville gå tillbaka till märket jag jobbat med innan, nämligen OriginalMineral, O&M, vilket jag gjorde våren 2020.
Och eftersom mitt sug efter att lära mig nya saker, och att hänga med i hår/skönhetsbranshen aldrig tar slut så gick jag en lash+browliftutbilding i mars 2020, och jag bara älskar att jobba med ögonbryn och fransar!
Eftersom jag inte längre jobbar med förlängningar så är detta ett perfekt kompliment för mig. Läs mer om vad  lash/browlift här.

Min absolut största passion inom mitt yrke är att färga hår! Jag älskar att skapa, och allt som har med färg att göra, och jag tycker det är viktigt att lära mig nya saker hela tiden. Därför är jag noggrann med att hela tiden hänga med i det senaste och kontinuerligt gå olika utbildningar. Det är härligt med ett yrke där man kan fortsätta utvecklas och lära nytt.
Jag har sagt till mig själv att den dagen jag står och klipper och färgar alla kunder likadant utan några nya idéer och nytänk, då slutar jag som frisör! Men självklart hoppas jag att den dagen aldrig kommer ;) 

Min vision och mitt mål är att kunder i alla åldrar och stilar ska känna sig hemma hos oss på Salong Variant, en mys och hemtrevnadskänsla helt enkelt, där kreativiteten aldrig tar slut!

När jag inte arbetar älskar jag att laga mat, gärna lite lyxigare/godare mat. Jag tror att det är den kreativa och skapande ådran i mig som gör att jag tycker det är så kul. Heminredning är en annan sak jag tycker om. Jag "piffar" gärna till det hemma, och är  väldigt pedantisk av mig (det kan vara både positivt och negativt har jag upptäckt. ;)
Och när jag inte lagar mat eller inreder är jag gärna på bilträffar och åker "raggarbil". Kanske lite oväntat men jag älskar verkligen den bilkulturen och att få fixa till sig lite extra med rött läppstift och lockar i håret för att åka runt och cruisa lite. 
Ett dröm jag har är att en dag äga en sådan bil, från 50-60 talet...


Hej!

Joanna heter jag!
Jag har alltid haft ett stort intresse för skönhet i alla dess former. Hur man med hyfsat enkla medel alltid kan göra något lite roligare.

Sedan 2014 har jag jobbat heltid som anställd frisör, men kände att något fattades min konstnärliga ådra. I februari 2018 valde jag därför att även utbilda mig till nagelterapeut på KN Nail Products i Solna. Nu hyr jag in mig på Salong Variant där jag jobbar som både frisör och nagelterapeut, och jag tycker att detta är  roligt och spännande. Jag älskar att utmanas och testa nya saker så var inte rädda att komma med utmaningar!

Ni hittar mig på salongen fem dagar i veckan, tisdag - lördag.
Bokningar hos mig kan ni göra både via Salong Variant eller direkt på mina sociala kanaler (stylebyjoanna) eller 073-687 58 87.

- Hoppas vi ses!

PS. Och så skulle jag säga något personligt om mig också... Hm.. jo, jag reser mer än gärna iväg till vårt familjehem i Florida på höstarna så jag får tanka lite D-Vitamin och peppa inför julstressen. Så om du läser detta i november/december är jag kanske där just nu? ;-)

Varumärken vi arbetar med

Vad är hemligheten med OLAPLEX? 
Det hela startade med två ledande forskare inom Material och Kemi utan erfarenhet av hårprodukter; Dr. Eric Pressly och Dr. Craig Hawker. Detta dreamteam lyckades utveckla en ny innovativ molekyl, fri från silikon och oljor, som ensam skyddar och återskapar svavelbindningar i hårets struktur under och efter kemisk behandling.
Helt unikt är att svavelbindningarna blir starkare än utgångsläget med bättre hårkvalitet som fördel. För många frisörer låter detta som en saga för bra att vara sann… då bör man lyssna på vad världens bästa frisörer har att säga om Olaplex överallt i sociala medier! Alla är överens, man måste testa själv för att bli frälst!
En molekyl som förändrar allt
Olaplex flyttar gränserna för vad som är möjligt att göra med ett hår utan att äventyra hårets kvalitet. För första gången någonsin kan frisörens värsta mardröm, strukturskadat hår, vara ett minne blott. På samma gång är Olaplex en behandling där konsumenten själv kan behandla sitt hår och bygga upp kvaliteten mellan frisörbesöken.
Olaplex kan användas i alla typer av kemiska behandlingar som man utför hos frisören!
Med Olaplex återskapas hårets egna svavelbindningar. Håret blir starkare, friskare och man får mer långlivade färgresultat med vitalitet! Olaplex är skapad med avancerad kemi och forskning i framkant, den skyddas dessutom av åtta världspatent!

Vi är Olaplex Gold Member vilket innebär att vi alltid adderar Olaplex till alla våra kemiska behandlingar och att du som konsument kan vara säker på att salongen är experter på Olaplex.

För mer information, besök olaplex.seOrganics by Sara - Min serie är till för alla, oavsett ålder, kön eller hudproblem. I oljorna finns det bara just de ingredienser som behövs. De innehåller vegetabiliska oljor och eteriska oljor, inget annat. Du får en balans av olika vitaminer och fettsyror som är essentiella för din hud samtidigt som du får uppfyllas av de himmelska dofterna ifrån de eteriska oljorna.
Jag har valt att endast arbeta med vegetabiliska och eteriska oljor vilket är helt tillräckligt för produkten. De andra ämnena som brukar tillsättas i kosmetika är vatten, konserveringsmedel och emulgeringsmedel. Dessa har din hud ingen användning av och fungerar mest som utfyllnad. I mina produkter får du bara de ämnen din hud kan ta näring ifrån. Alla vegetabiliska och eteriska oljor är ekologiskt certifierade vilket innebär att du kan räkna med högsta kvalité i de råvaror jag använder. Inga ingredienser eller slutgiltiga produkter är djurtestade (vilket också sedan 2013 är förbjudet inom kosmetika).
Alla förpackningar är av återvunnet glas och återvinns lätt efter användning, även förseglingen på flaskan kan lätt dras över flaskans hals och återvinnas med kapsylen som hårdplast. Etiketten dras enkelt bort från flaskan och källsorteras som mjukplast. Miljöarbetet är otroligt viktigt för mig och jag hoppas att jag ska kunna inspirera dig till att värdesätta vår jord, vårt hem lite mer.
Med min ekologiska hudvårdsserie Organics By Sara får du ren skönhet och omtanke i en miljövänlig harmoni. Bättre än så kan det inte bli, om du frågar mig.

För mer information, besök býsara.se- Tycker du om vackra smycken? Det gör vi också. Vi tycker dessutom att du ska kunna bära vackra smycken utan oro för nickel, kadmium, bly och andra olämpliga ämnen. Och att dina barn eller barnbarn ska ha samma möjlighet. Därför finns Blomdahl öronhåltagning och smycken, ett tryggt sätt att vara fin varje dag.
Vi vet att du vill kunna ta hål i öronen och bära smycken för att uttrycka din personlighet och göra dig fin. Vår uppgift är att se till att du kan göra det på ett säkert sätt, utan risker för hud och hälsa. Därför sätter vi alltid de medicinska aspekterna främst.
Sterilt, hygiensikt och säkert. Våra snälla håltagningssmycken är utvecklade i samråd med hudläkare för att passa alla. Även dig som redan är allergisk. Blomdahls medicinska håltagning sker med sterila engångsprodukter och bygger på modern s k aseptisk teknik från sjukvården.

För mer information, besök Blomdahl.se
Hår som andra drömmer om! Det spelar ingen roll om du gör en full förlängning eller om du bara fyller ut det med ett par paket Hairtalk – resultatet är att du kan skapa fantastiska frisyrer. Oavsett om ditt eget hår är kort eller långt, tunt eller tjockt, slipper du känna dig begränsad med Hairtalk. Tack vare de skonsamma tejpfästena gäller det även för dig som har håravfallssjukdomar som alopeci.
Fantastiskt hår för hållbar styling! Drömmer du om glamourösa Hollywoodlockar, vågigt surfhår, strama uppsättningar eller en glansfull page? Med Hairtalks hårkvalitet håller stylingen längre, dessutom håller håret omsättning efter omsättning. Förutom förlängning eller förtjockning kan Hairtalk användas som en quickfix för att ändra färg, form och frisyr. Möjligheterna är oändliga.
Hairtalk Extensions består endast av etiskt handlat hår – vilket gör att du kan bära håret med stolthet.
För mer information, besök Hairtalk.se

Här kan du ladda ned vår Personuppgiftspolicy i PDF-format